Blog despre Transnistria

16, ianuarie, 2008

Presa moartă în popuşoi

Filed under: armata,rmn,soldati — solonica @ 9:08 am

Societatea civilă anunţă că încă un cetăţean al Republicii Moldova a decedat în timp ce satisfăcea „serviciul militar” în forţele paramilitare „transnistrene”!
Detalii despre acest caz poţi afla doar din presa din partea stângă a Nistrului. Mass-media de la Chişinău s-a limitat numai să citeze presa transnistreană fără a depune careva eforturi în a cunoaşte detalii. Mi se pare un caz destul de grav şi strigător la cer, mai ales că nu este primul şi nu pare a fi ultimul.
Locuitorul satului Lunga, raionului Dubăsari, Anatolii Mospan, de 19 ani, a decedat la 2 ianuarie curent, doar după patru zile de la înrolarea sa într-o unitate militară din Tiraspol. În timp ce „procuratura militară” de la Tiraspol a anunţat că moartea a survenit în urma insuficienţei cardiace acute, părinţii tânărului au declarat că pe corpul neînsufleţit al militarului erau prezente urme de violenţă. Garav, foarte grav, dar toţi tac. Când spun toţi, nu am în vedere autorităţile Republicii Moldova, pentru că tăcerea „mai marilor” este o normă pentru noi. Vorbesc despre presa din partea dreaptă a Nistrului care, se pare, bolmojeşte ceva, dar nu sunt prea descifrabile aceste şoapte.
Aici îmi vine în minte un reportaj pe care l-am văzut recent la postul român Realitatea TV. O copilă care pare să fi făcut ieri majoratul a ajuns de la Bucureşti în partea stângă a Nistrului pentru realizarea acelui reportaj. Jurnalistii nostri cunosc limba rusă, cunosc specificul zonei şi au de făcut ceva mai puţin de 50 km pentru a ajunge în autoproclamata rmn dar, stau pe loc, nu aud şi nu văd. Ai impresia că presa noastră are probleme de auz, văz şi vorbire. Este mută sau, în cel mai bun caz, bâlbâială. Oare care-i leacul?

Reclame

4 comentarii »

 1. am mai multe de sugerat.
  1. da citeva linkuri unde se poate de gasit acest articol
  2. fii mai atenta la ortografie ca sint cam multe
  3. nu am inteles ce e cu fata aproape majora
  4. in rest sint total de acord, chiar ieri ma gindeam la acest lucru. Unele media, precum Protv a neglijat acest caz, cu toate ca tare mai apara interesele cetatenilor.

  Comentariu de veronescu — 16, ianuarie, 2008 @ 9:46 am

 2. realitate virusata
  ce mai vorba
  Smirnov face surprize cu cadavre moldoveneşti.Au şi ei interesele lor.

  Comentariu de severinnatalia — 16, ianuarie, 2008 @ 10:58 am

 3. […] Filed under: Uncategorized — solonica @ 9:58 am Săptămâna trecută am plasat un post pe acest blog în care am scris despre un reportaj realizat de Reporterii Realităţii de la […]

  Pingback de RR în Transnistria « Blog despre Transnistria — 21, ianuarie, 2008 @ 10:02 am

 4. eu am incercat sa raspandesc acel articol din Jurnal de Chisinau, daca nu ma insel. Si degeaba. Din reactiile oamenilor s-a vazut ca nu exista mare interes. Transistria e privita ca un teritoriu pierdut.
  offtop: zi-mi si mie te rog ce inseamna „societate civila”, in acceptiunea ta.

  Comentariu de tudorcojocari — 20, februarie, 2008 @ 1:14 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: